Kwaliteit lezing Tino Simons

09-04-2016 10:00

Ja, vandaag was de 'bevlogen' keurmeester Tino Simons (uit Maassluis) uitgenodigd om een lezing te geven over onder andere voeding, kweek, huisvesting en allerlei voorkomende problemen bij de kweek van vogels in het algemeen.

Tino is o.a. voorzitter van de Nederlandse Kleurkanarie Club (NKC). Dit is de speciaal club voor kleurkanaries binnen de organisatie van de NBvV, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. 

Zijn hobby is het fokken van kleur- en postuurkanaries en in het verenigingsleven heeft hij ook veel bestuursfuncties bekleed. Hij is ook landelijk en internationaal keurmeester bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de Confederation Ornithologique Mondiale.

Tino heeft een rol in de adviesraad voor samenlevingszaken in Maassluis als lid van de werkgroep: WMO (werkgroep maatschappelijke ondersteuning). Zijn lijfspreuk is (o.a.) “Alles van Waarde is Weerloos. Daarom voel ik mij betrokken bij de mensen die het soms wat moeilijk hebben in hun leven.”

Tino heeft vandaag een bijzondere interactieve lezing verzorgt over de genoemde facetten van de hobby, Zijn enorme ervaring heeft deze dag iedereen verbaasd doen staan en we kunnen gerust stellen dat jong en oud naar huis ging met de gedachte weer heel wat geleerd te hebben. Het was kort gezegd een fanatastische dag en ter afsluiting kregen we nog (in het kader van het dierenwelzijn) een certificaat van de NKC waarmee we ook aantoonbaar kunnen maken met elkaar serieus te studeren op het welzijn van onze vogels. 

Het was voor herhaling vatbaar.