Bijeenkomst van 13-10-2018

17-10-2018 19:17

Bijeenkomst 13-10-2018.

We hadden een geweldige bijeenkomst we waren met een groep van 15 mensen. In het ochtend programma hebben we een rondje kwekers gedaan en waren met name benieuwd naar het aantal gekweekte mannen. Er is goed gekweekt en er zijn vele mannen in te zetten op de wedstrijden. Vervolgens nam Sjef ons mee in de voorbereiding op de wedstrijden. Gezien de reacties en het aantal vragen leeft dit echt bij de kwekers en zeker bij de nieuwere leden. Tussen de middag konden we met het geweldige weer heerlijk buiten lunchen. Er stond verse Chinese groente/ kippensoep op het menu met een geweldige compleet broodje hamburger met alles erop en eraan.
De middag begonnen we met wat mededelingen van de voorzitter. Er is een vergadering geweest met alle zangdisciplines waar vanuit een voorstel naar de Bond wordt gedaan voor de Bondswedstrijd. Deze voor de zang korter en de laatste dag een afluisterdag voor alle disciplines. Met dag van inbrengen max. 4 dagen totaal. T.a.v de BeNeDu zijn er wat ontwikkelingen zoals u in de
nieuwsbrief al heeft gelezen. De zaterdag i s vrijgepland voor het inbrengen van de vogels van de C.O.M. Mondial 2018. Het aantal prijzen is terug gebracht van 5 naar 3. Dit omdat het aantal ingebrachte vogels wordt ondergebracht in 2 categorieën; Original en Floreado. Elke discipline 2 prijzen voor zowel enkelingen als stammen. Voor elke categorie een meesterzanger. Hoewel alle erg enthousiast zijn t.a.v. de BeNeDu is de Bond dat niet. In diverse briefwisselingen hebben ze te kennen gegeven dat ze niet willen dat wij voor de C.O.M. de BeNeDu organiseren. Wanneer we dit handhaven zou het kunnen zijn dat de onze speciaalstatus intrekken. We hebben alles gedaan wat in onze macht ligt om ervoor te zorgen dat de mensen die aan C.O.M. willen deelnemen dat ook kunnen doen. Ons standpunt. De BeNeDu gaat door. We hebben het laatste deel van de middag genoten van hoe Thijs ons weer meenam in de wereld van de zangtoeren.